četrtek, 23. 5. 2013

Dan ljubljanskega podeželja v Drugi violini

V petek, 24. maja 2013, bo med 10. in 18. uro na Starem trgu potekal Dan ljubljanskega podeželja v Drugi violini, na katerem se bodo posvetili sodobni pripravi govedine.

Sodobna priprava govedine v kulinariki daje prednost sonaravno pridelanemu, zorenemu govejemu mesu, iz katerega zlahka nastane jed po okusu tudi najzahtevnejših mesoljubcev, seveda pa moramo pripravljanje mesa poznati.

Kako do sočnih, mehkih in okusnih jedi iz govedine, najbolje vedo strokovnjaki Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana, ki bodo prikazali peko zorenega mesa in odgovorili na vse, kar vas bo zanimalo, na voljo pa bo tudi pisno gradivo o zorenju mesa in njegovi ustrezni pripravi.

Če vas bo po degustaciji zamikal še kakšen lepo zapečen zrezek, se boste lahko potešili v gostilnici Druga violina, kjer bodo ta dan stregli prav takšno, zoreno meso, ki prihaja z ljubljanskega podeželja. Tam nastajajo tudi druge predstavljene dobrote: šparglji (Kmetija Ramovž), zelenjava (Kmetija Marčun) ter kruh in moka (Dolenčev mlin).

Vas preseneča, da je vse našteto le delček bogate ponudbe podeželja naše prestolnice? Potem bo petkova promocija v sklopu akcije Mestne občine Ljubljana Ima Ljubljana podeželje? Da! čudovita priložnost, da spoznate, kako raznovrstna in kakovostna je hrana ljubljanskega porekla. V to vas bodo prepričali tako izreden okus, energijsko bogastvo kot tudi ekološki in integrirani način pridelave.

S prireditvijo Dan ljubljanskega podeželja v Drugi violini začenjamo z dogodki, prek katerih bomo promovirali lokalne pridelke in izdelke. Predstavitev je lep primer sodelovanja Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana, Odseka za razvoj podeželja in upravne zadeve MOL ter gostilne Druga violina, ki deluje v okviru Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, v njej pa so zaposleni tudi ljudje s posebnimi potrebami.

Privoščite si tudi vi odličnost podeželja sredi Stare Ljubljane – veseli bomo vašega prihoda!