-
Zapora Vodnikove ceste
Zaradi intervencijskih del na vodovodnem omrežju bo v soboto in nedeljo, 27. in 28. julija 2019, za ves promet zaprta Vodnikova cesta na odseku med Javorškovo in Bregarjevo ulico.
-
Zaradi del zaprto postajališče BicikeLJ
Zaradi prenove Poljanske ceste je od 26. julija 2019 naprej zaprto postajališče samopostrežnega sistema BicikeLJ na Ambroževem trgu.
-
Vas zanima, kako ročno izdelamo papir iz invazivnih tujerodnih rastlin
V okviru projekta Applause smo na Povšetovi ulici 6 vzpostavili predelavnico za ročno izdelavo papirja ter odkupili opremo Mojstrske delavnice Vevče, ki je za izdelovanje papirja uporabljala več kot 400 let star postopek.
-
Prenavljamo za vas: severna servisna cesta
Zaradi del bo v soboto in nedeljo, 27. in 28. julija 2019, za ves promet zaprta severna servisna cesta med Leskoškovo in Šmartinsko cesto.
-
Zdaj je skrajni čas za odstranitev invazivne orjaške in kanadske zlate rozge
Orjaška in kanadska zlata rozga bosta kmalu zacveteli, zato je zdaj primeren čas, da ju pokosite in preprečite, da se poleg podzemnih korenik razširjata še s semeni.
-
Labodjim mladičem ob Koseškem bajerju smo namestili identifikacijske obročke
Labodji par, ki gnezdi na Koseškem bajerju, ima letos dva mladiča. Predstavniki Slovenskega centra za obročkanje ptic so obema mladima labodoma 22. julija 2019 nadeli identifikacijska obročka.
-
Brezplačno testiranje na okužbo z virusom hepatitis C
Od 22. do 24. julija 2019 na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana poteka akcija brezplačnega testiranja na okužbo z virusom hepatitisa C.
-
Zapora Gameljske ceste
Zaradi obrezovanja dreves bo v soboto in nedeljo, 20. in 21. julija 2019, za ves promet zaprta Gameljska cesta pri križišču z Dunajsko cesto.
-
Iščemo programske upravljavce Španskih borcev in Vodnikove domačije
Na naši spletni strani smo objavili javna ciljna razpisa za oddajo Centra kulture Španski borci in Vodnikove domačije v programsko upravljanje za obdobje od 1.1. 2020 do 31.12.2024.
-
Pripravite dobrote iz štrbonclja
Zdaj je pravi čas, da naberemo plodove štrbonclja in iz njega naredimo cmoke, marmelado in še kakšne druge dobrote. Če ste pri kuhanju bolj ustvarjalni, lahko ustvarite jed, s katero lahko sodelujete na natečaju za najbolj inovativno jed.