Brezplačne kulinarične delavnice

Odsek za prehrambeno kemijo Kemijskega inštituta in Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana vabimo na brezplačne kulinarične delavnice, na katerih vam bomo prikazali možnost uporabe štrbonclja (Prunus cerasifera), topinamburja (Helianthus tuberosus) in robinije (Robinia pseudacacia) za pripravo različnih jedi.

Kulinarične delavnice so del aktivnosti v okviru evropskega projekta »APPLAUSE – od škodljivih do uporabnih tujerodnih rastlin z aktivnim vključevanjem prebivalcev«, ki je v okviru pobude »Inovativne pobude v mestih« sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Delavnice bo vodila Marjeta Cevc, predavateljica za področje kuharstva na Višji strokovni šoli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Na demonstracijski delavnici bo predstavila recepte in prikazala pripravo različnih jedi iz štrbonclja in topinamburja, na dveh kuharskih delavnicah pa boste lahko sami sodelovali pri pripravi jedi. Vse tri delavnice bodo zaključene z degustacijo jedi, pripravljenih na delavnicah.

Izvedba delavnic:

  1. DEMONSTRACIJSKA (do 30 udeležencev): petek, 17. 5. 2018, od 15.30-18.30 ure (Demonstracijsko delavnico bomo za potrebe obveščanja o izvajanju projekta APPLAUSE snemali, zato bomo pred njenim začetkom udeležence prosili za podpis soglasja za objavo v ta namen.)
  2. KUHARSKA (do 15 udeležencev): torek, 21. 5. 2019, od 15.30-20.00 ure
  3. KUHARSKA (do 15 udeležencev): sobota, 25. 5. 2019, od 9.00-13.30 ure

PRIJAVE: Na delavnico se lahko prijavi polnoletna fizična oseba, s čimer privoli, da se e-naslov ali telefonsko številko iz prijave uporablja za morebitne povratne informacije glede delavnic. Prijava je omejena samo na eno delavnico, pri čemer lahko ob prijavi navedete dve delavnici po prioritetni listi. Prijavite se lahko po telefonu (01) 306 46 79 od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro in elektronski pošti kulinaricne-delavnice@ljubljana.si .

Zbiranje prijav se zaključi dva dni pred izvedbo delavnice oziroma ob zapolnitvi prostih mest po vrstnem redu prijav.